Mycket att välja mellan

Så mycket man kan göra med en hund, vad ska man egentligen välja? Kan en hund blir duktig på allting? Det tror inte jag.. Jag tror att hunden precis som människan bör specialisera sig på ett område, visst kan man göra andra saker också, men inte lika hårt som själva huvudämnet. Veras ras (finska lapphunden) är ju en väldigt bra allround hund men om jag tittar på henne som en individ så ser jag ju tydligt själv vad hon skulle vara lämplig för. Finska lapphunden är ju i historien renvallare och vaktare. Men många har använt dem även till lättare draguppgifter.

Jag ser tydligt att vera tycker om att söka, mycket nosarbete är hennes grej. Hon är väldigt uthållig också, så drag kommer köras på skoj och agility blir det förhoppningsvis tävlingar inom när hon blir äldre. Jag vet att hon skulle te sig bra i lydnaden också, men jag är mer intresserad av den praktiska lydnaden som finns i vardagen. Så där lägger vi stor fokus hemma istället. Utställning lämpar hon sig inte för just nu, hon är alldeles för valpig i utseendet (nog för hon är en valp) Men hon utvecklar sig väldigt ojämnt just nu. Vilket jag har hört är ganska vanligt inom rasen. Så utställningen får vänta, om det ens blir någon? Jag tycker det verkar riktigt tråkigt om jag ska vara ärlig, men det verkar ju vara önskvärt att uppfödare ställer ut sina hundar, så ska man börja med det senare så får det väl kanske bli även utställning.
Men rent allmännt, Vera = Sök, Drag, Agility och Vardagslydnad.

Kommentarer
Postat av: Dessi & Teddie :)

Jag tycker nog man kan hålla på med en hel del saker med sin hund. Kanske inte satsa stenhårt på alla men ändå. Själv kommer jag satsa på både tävlingslydnad och agility. Samt hålla på med utställning, spår o.s.v vid sidan om :)

2011-08-23 @ 18:04:19
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/
Postat av: erika

bäääästa jonna! :D

2012-03-29 @ 17:47:52
URL: http://tollarbusen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0