Mycket att välja mellan

Så mycket man kan göra med en hund, vad ska man egentligen välja? Kan en hund blir duktig på allting? Det tror inte jag.. Jag tror att hunden precis som människan bör specialisera sig på ett område, visst kan man göra andra saker också, men inte lika hårt som själva huvudämnet. Veras ras (finska lapphunden) är ju en väldigt bra allround hund men om jag tittar på henne som en individ så ser jag ju tydligt själv vad hon skulle vara lämplig för. Finska lapphunden är ju i historien renvallare och vaktare. Men många har använt dem även till lättare draguppgifter.

Jag ser tydligt att vera tycker om att söka, mycket nosarbete är hennes grej. Hon är väldigt uthållig också, så drag kommer köras på skoj och agility blir det förhoppningsvis tävlingar inom när hon blir äldre. Jag vet att hon skulle te sig bra i lydnaden också, men jag är mer intresserad av den praktiska lydnaden som finns i vardagen. Så där lägger vi stor fokus hemma istället. Utställning lämpar hon sig inte för just nu, hon är alldeles för valpig i utseendet (nog för hon är en valp) Men hon utvecklar sig väldigt ojämnt just nu. Vilket jag har hört är ganska vanligt inom rasen. Så utställningen får vänta, om det ens blir någon? Jag tycker det verkar riktigt tråkigt om jag ska vara ärlig, men det verkar ju vara önskvärt att uppfödare ställer ut sina hundar, så ska man börja med det senare så får det väl kanske bli även utställning.
Men rent allmännt, Vera = Sök, Drag, Agility och Vardagslydnad.

SÖK

Ojojoj jag blev så himla sugen på att lära Vera att söka efter något roligt, kantareller kanske? Eller finns det något annat roligt man kan låta henne söka efter??? Förslag önskas!
Just nu kommer vi dock inte börja med det, för vi tränar på en himla massa just nu. Fotgåendet fortsätter att fungera suveränt! krypandet har hon tappat lite på men det är ju inte något viktigt utan mer en rolig grej så det gör inte så mycket enligt mig. Vi fortsätter på som vanligt helt enkelt. Ligg, Sitt, Tass och Hej kan hon genom bara ord kommando nu. Så härligt :)
Och Leka i vattnet är det bästa som finns tycker Vera!

Det kanske ni inte visste om mig!

- Jag klarar inte av att äta potatisplättar (eller något liknande), spyr nästan av bara tanken.
- Jag har ett hål vid svalget (om det kan kallas så?) från en operation jag gjorde för 4 år sedan som gick fel.
- Jag är duktig på språk och kan några olika väldigt bra, men jag tycker att det är jättejobbigt att prata på ett annat språk. Vilket jag själv tycker är synd. För språk är kul.
- När jag känner att jag har rätt kan jag inte sluta tänka på det först jag har bevisat för den som tycker att jag har fel att jag faktiskt har rätt. Otroligt irriterande.
- Jag har precis kommit över min fobi mot fästingar!
- Klarar inte av att bada där jag har sett eller tror att det finns blodiglar. Som nu är min största fobi.

På rätt väg!

Jag känner att jag är på rätt väg här i livet. Feeling good. Ska fixa designen lite idag tror jag. och börja måla på en tavla :) och hmm, ja mina kusiner kommer hit senare. Runt 4 typ.
Men först ska jag plugga. Juridik. Hmm..... Men ha det bra sålänge!

RSS 2.0